Seriepremiär: Finland

Ikväll startade SM-liiga, den högsta serien för herrar i Finland.

Seriestarterna avlöser varandra nu i september och ikväll drog den finska herrligan igång. Handbollskanalen har ju redan gett förutsättningarna i damligan, något ni kan läsa om här.

Klubbarna i herrarnas serie är:

Cocks (Riihimäki)
HC West (Grankulla)
BK-46 (Karis)
SIF (Sjundeå)
Atlas (Vanda)
HIFK (Helsingfors)
Dicken (Helsingfors)
AIFK (Åbo)
Dynamo (Riihimäki)

Regerande mästare är Cocks som tog sitt femte guld genom tiderna i våras. Flest genom tiderna har BK-46, 20 totalt. Vi noterar Teddy Nordling, tidigare i Alingsås HK som tränare för BK-46.

Under fredagskvällen spelades så den första matchen för säsongen då AIFK tog emot just BK-46 i Åbo. Det var en nervpirrande kamp där lagen följdes åt i matchprotokollet. Det stod både 7-8 och 12-12 innan Åbo hade ledningen med 16-15 i halvtid.

I den andra halvleken tog gästerna kommandot anförda av den för dagen hete Timmy Thor. Den 25-årige mittnian värvades i somras från Dicken och sätter alltså avtryck direkt. I hemmalaget var Topias Laine vass med över 10 mål.

Till slut blev det BK-46 som var strået vassare, om än med minsta marginal. Vinst 31 – 33 efter dramatisk avslutning och vi på Handbollskanalen tackar Åbos twitterkonto för underhållningen denna fredagkväll.