Seriekoll Finland – Harri toppar skytteligan

Handbollskanalen kollar läget inom finsk damhandboll.

Finska dam FM-serien fortsätter 12 januari med matchen Atlas-SIF. Hösten gick i väldigt bekanta namn vad kommer serietabellens topp, då Dicken och HIFK med jämna steg vinner matcher. Båda lagen har bara förlorat en match under hösten och det mot varandra. HIFK och Dicken har skrapat ihop 18 poäng var. 

Följande duon i serietabellen är SIF på 12 poäng och BK-46 med 10. Efter det kommer en trio som kämpar hårt för sin position, då ÅIFK och GrIFK har 8 poäng och Sparta med 6. Seriejumbon Atlas har haft det motigt och samlat på sig bara förluster. Dystraste matchen mot gästande Dicken som orsakade en brakförlust med siffrorna 6-39.

Effektivaste spelare i målkolumnen är Anna Harri (ÅIFK) och Sverige bekanta från CaperioTumba, Johanna Hilli (HIFK) som på tio matcher lyckas näta 65 gånger. Anna Harri har en respektabel 58 % kastprocent. Johanna Hilli lyckas dock ännu bättre med 68 %. Trea i denna tabell är Atlas, jo, seriejumbons Atlas spelaren Carla Olenius med 62 mål.

Ifall tippningarna håller i sig så är det Dicken och HIFK som kniper åt sig semifinalsplatserna bekvämt. Men efter det blir det ännu spännande matcher mellan kvartsfinalslagen. SIF och BK-46 har ett litet försprång men för bekväma kan de inte bli.

16 matcher kvarstår i grundserien och 4 februari vet vi hur vilka lag fortsätter säsongen och i vilket skede.

På landslagsnivån från Finland kan konstateras att flickorna -98, med chefstränare Tommy Suoraniemi deltar i Master Cup under tiden 13-15 januari. Turneringen spelas i Zug, Schweiz. Truppen har ni här:

ErhovaaraSuviMV, Sparta IF
AarnioEmma9M, Skuru IF (SWE)
WickströmEmma9M, Dicken
LehtolaSaaraV6, SIF
JakimovaAdriana9M, Atlas
NyströmAnninaK6, GrIFK
MännikköElinO6, KyIF
KarstenAlexandraK6, GrIFK
BerglundEmelieV6, GrIFK
JolkkonenIrina9M, Sparta IF
OlssonAlexandraMV, HIFK
VoutilainenEllen9M, SIF
PietiläinenAinoO6, SIF
NiemiRoosaMV, HIFK
DegerthIngrid9M, KyIF