Riihimäki Cocks tog revansch i finskt toppmöte

Teemu Tamminen i Cocks. Foto: Aamuposti

Riihimäki Cocks och Helsingforsklubben Dicken möts ofta i sevärda dueller. Inte sällan i finalserier, där Cocks dominerar med sex raka guld. Under lördagen fick man också revansch för ligaförlusten tidigare i höst.

BK-46 leder ligan, Cocks som också haft Champions League och den baltiska ligan att tänka på under hösten har lika fullt en förlust i tabelltoppen.

Den kom mot Dicken i september och gav måhända extra inspiration till säsongens andra möte. Någon större spänning erbjöds inte, Riihimäki rusade ifrån till 16–6 i paus.

Utöver den solklara segern, 24–19 uppmärksammar YLE en flitig målskytt som håller över tid. Teemu Tamminens sju mål för vinnarlaget räckte med råge till att ta över andraplatsen i alla tiders finska skytteliga.

Bundesligameriterade Mikael Källman, numera tränare i BK-46 tappar till tredje plats med sina 2 560 mål medan Tamminen har 2 564. Jan Rönnberg, som bland annat var storskytt i IFK Karlskrona i början av 80-talet och spenderade sex säsonger som proffs på Kanarieöarna toppar med 3 063 mål under karriären.