Riihimäki Cocks med internationell förstärkning

Djordje Djekic närmast i Bodös blåa tröja. Foto: Magnus Stenseth/Elverum.

Den serbiske niometaren Djordje Djekic gör sig redo för en ny klubb och ännu fler erfarenheter i karriären. Riihimäki Cocks har säkrat 26-åringen för spel under 2020/21-säsongen.

Djekics kontrakt med Riihimäki gör att han för första gången syns i en finsk klubb. Nyss fanns han i Israel med AS SGS Ramhat Hashron och säsongen innan spenderades som stark avslutare i Bodø HK.

Båda klubbarna agerade i Challenge Cup och kunde bidra till hans internationella rutin. Riihimäki har likaledes Europaspel högt upp på dagordningen.

– Klubben har kämpat för att ta sig sig till den högsta nivån i europeisk handboll, byggt upp sitt eget rykte och fått all respekt och beundran, säger Djekic till Riihimäkis hemsida.

Två av aktörerna i hans kommande klubb är bekanta sedan tidigare, assisterande tränaren Bojan Zupanjac och Davor Basaric inne på linjen.

– För fem år sedan spelade jag med dem i SEHA-ligan (Spartak Vojput, journ. anm.). Jag vet att de är fantastiska idrottare, det är skönt att de kommer att hjälpa mig in i laget och spelsystemet, säger Djekic till hemsidan.

Länk: Djordje Djekic vahvistamaan edustusjoukkuetta