Riihimäki Cocks har gott öga till Frankrike

Nicolas Gauthier. Foto: KevinDomas/Panoramic/Imago/Bildbyrån.

Christophe Viennet börjar prägla uppställningen som kommande tränare i Riihimäki Cocks inför 2022/23. Målvakten Nicolas Gauthier är en av flera spelare som titelutmanaren i Finland hämtat från Starligue den senaste tiden, enligt klubbens hemsida.

Viennet gjorde succé den gångna säsongen och gjorde Selestat uppflyttningsklart genom toppositionen i Proligue.

Istället för att satsa högre på fransk mark kom karriärvalet att ta över det tolvfaldiga mästarlaget några mil norr om Helsingfors.

Snart nog började tränarens kontakter att ge effekt i lagbygget. Playmakern Luka Brljakic som varit nio säsonger i franska klubbar ansluter från Al Sadd i Qatar. Vänsternian Igor Mandic tar samma väg som coachen från Selestat medan Edson Imare har en liknande positionskompetens efter klubbytet från Dunkerque.

Gauthier är den senaste värvningen och kompletterar ett internationellt målvaktsteam med Vitalii Shitsko och Dmitry Kholmov.

– Jag är verkligen glad över att komma till Riihimäki eftersom jag spelar utomlands för första gången. Förhoppningsvis kan vi nå våra mål med vårt lag. Jag vet att Cocks är en framgångsrik klubb i Finland och jag har sett dem mycket i europeiska tävlingar, säger fransmannen närmast från Sarah Loiret.

Riihimäkis ordförande ser truppen som nästan klar, men viss kompetens saknas för närvarande.

– Vi söker just nu vänsterhänta spelare i synnerhet, säger Jari Viita  till klubbens hemsida.

Länk: Nicolas Gauthier Cocksiin Ranskasta