HIFK körde över Atlas i andra halvleken

Johanna Hilli, HIFK. Foto: FSC Media / Riku Flink

Serietvåan HIFK förflyttade sig till grannkomunen Vanda för att ta sig ann Atlas.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

På förhand var det förväntat att HIFK skulle ta en klar vinst över Atlas. Atlas som då spelat före denna match 11 matcher och bara skrapat ihop 5 poäng. HIFK däremot etablerat sig som grundserie tvåa.

Johanna Peltonen, Atlas. Foto: FSC Media / Riku Flink
Johanna Peltonen, Atlas. Foto: FSC Media / Riku Flink

Matchen började nervöst och första målet kom i tiden 4:43 då hemmalagets Anu Pihlström gjorde 1-0. Före detta hade det varit 5 förbikast (Atlas 1st, HIFK 4st) och 9 räddningar (Atlas 4st, HIFK 5st). Spelet löpte jämnt till 7:18 (3-3) men efter detta lyckades HIFK ta ledningen åt sig och hålla den ända till ända till matchens slut. Då summern löd för att visa att första halvleken var slut stod det 9-14 på resultattavlan. Så något klart ryck hade inte gästerna lyckas göra ännu vid detta skede.

Utan att ha varit på plats i hallen så vågar jag påstå att första halvleken inte har varit någon spektakulär iom att det i hela matchen noterats 25 förbikast, och av dessa 18 i första halvleken. HIFK hade Annika Lindström i målet första halvan och hon noterades för 12, och andra halvan stod Matilda Björkqvist och hon hade 8 räddningar. Atlas hade Johanna Peltonen i mål genom hela matchen och hon uppnådde totalt 19 räddningar.

Matchens gång. Atlas ovanför blåa linje, HIFK nedanför.
Matchens gång. Atlas ovanför blåa linje, HIFK nedanför.

Vad kommer mål så handlade det mestadels hos HIFK av Johanna

Carla Olenius, Atlas. Foto: nsm.finnhandball.net
Carla Olenius, Atlas. Foto: nsm.finnhandball.net

Hilli och Ida Väyrynen. Johanna lyckades sänka bollen i mål hela 12 gånger. Långt ifrån blev inte Carla Olenius från Atlas med 11 baljor. Ida Väyrynen stod för 8 mål.

Det var i andra halvan som HIFK kom igång, exaktare 43:59. Det var då som Ida satt in ställningen 16-20, och efter det började det rassla in mål. Då ännu Atlas tog en utvisning i 50:49, och förlorade följande 2 minuter med 3-0 var det slutligen klappat och klart, ställningen var då redan hela 18-28. Slutresultatet 20-32 lämnar inte mycket till spekulationsmöjligheter.

Till det mesta handlade då matchen om Johanna Hilli(Sverige bekant från CaperioTumba och Skara) som gjorde 12 mål, och blev belönad med 3 stjärnor. Carla Olenius kammade hem 2 stjärnor med sina 11 mål, och 1 stjärna gick till HIFK:s Kathlen Ax. 32 gjorda mål kan man anse som ett bra resultat men att inte få pli på Carla Olenius och släppa henne att göra 11 kanske inte är lika fint.

2 poäng åker iväg från Myrbacka med HIFK och seriejumbon Atlas får börja ladda upp igen, inför deras nästa match som spelas redan inkommande lördag mot GrIFK. I tabellen ligger GrIFK näst sist med bara ett poäng mera i baggaget gemfört med Atlas. HIFK möter på lördagen Sparta IF, även den matchen på lördagen och där kommer det att säkerligen vara tuffa tag. Sparta som lyckades i slutet av förra året skrälla till och ta seger över serieledande Dicken, det ända laget som lyckas med det har förlorat de tidigare två möten mot HIFK.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here