Finskt lag i topp i Baltic League

Teemu Tamminen i Cocks. Foto: Aamuposti

Finska Riihimäen Cocks leder Grupp B i Baltic League.

Har ni koll på Baltic Handball League? Det är en regional serie för klubblag i Finland, Estland, Lettland, Litauen och Vitryssland som startade 1993 i syfte att utveckla handbollen i regionen och låta de duktiga lagen möta varandra.

Det är framför allt SKA Minsk från Vitryssland som dominerat. De vann mellan åren 1993-2001 och vann även 2013, 2014 samt 2015. I fjolårets Final Four blev ställningen:

1. SKA Minsk (Vitryssland)
2. Riihimäen Cocks (Finland)
3. Põlva Serviti (Estland)
4. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Estland)

I år har man utökat Baltic League och spelar numera med två grupper om 6 lag vardera. Det svajjar i kvalitet får man väl säga, till exempel vann SKA Minsk med 41-21 (mot Celtnieks Riga) och 48-22 (mot HK Ogre/Miandum). SKA Minsk leder också Grupp A före Dragunas Klaipeda från Litauen.

I Grupp B är det finskt i topp genom Riihimäen Cocks. De regerande mästarna i Finland har 4 segrar på 4 matcher. I helgen blev det vinster mot Tenax Dobele (28-23) och Granitas-Gaja-Karys Kaunas (31-25).

Ligans sista omgång spelas 28 februari 2016 och därefter följer slutspel och Final Four.

Skytteligan efter 4 omgångar:

1. Ardo Puna, Põlva Serviti (Estland)
2. Igor Kopishinskiy, Dragunas Klaipeda (Litauen)
3. Vaidas Drevinskas, Granitas Kaunas (Litauen)
4. Artsiom Selviasiuk, HC Meshkov Brest (Vitryssland)
5. Mindaugas Urbonas, Granitas Kaunas (Litauen)

Bäste målskytt i Cocks är Teemu Tamminen som gjort 16 mål på 4 matcher. Han är även stjärna i finska landslaget så det är ingen större skräll att han gör många mål i Baltic League.

Läs tabeller, resultat och statistik om ligan här:

Baltic League