Finska-Cup mästare för fjärde året i rad

Finska-Cup mästare 2015, HIFK. Photo: Nicole Stambej

Då massor blickar varit vända till Danmark och dam VM har det i Finland spelats Finska Cuppens ”Final 4” under helgen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

I semifinalerna möttes SIF mot Atlas och rysaren Dicken mot HIFK.

Matchen mellan SIF och Atlas var jämn och halvtidsresultatet 12-12 bevittnar det. I andra halvleken lyckades Sjundeå IF ta åt sig ledningen och efter detta gav de inte den bort mera. Slutresultatet skrevs till 22-19.

Jukolas SIF som första lag till final (Hbl.fi)

Andra finalisten gjordes upp mellan Dicken och HIFK. Dicken som tagit denna säsong 2 vinster av 2 matcher i FM-serien var klart förhandsfavoriter, men HIFK damerna tog ingen notis av detta utan kom in i matchen med god attityd vilket lovade gott för publiken. Matchen löptes även här jämn och halvtidsresultatet skrev in i protokollet till 11-11.

Under andra halvan var det HIFK som var mera taggad och då Dicken under perioden hade 2st måltorra perioder lyckades HIFK dra upp små försprång vilket tågade till en seger som smakade så gott så gott för HIFK.

HIFK-seger över Dicken – ”En skön revansch” (Hbl.fi)

Finalen blev som i dam VM inte en näratill kamp vid något skede. HIFK kom med en sån grym inställning att SIF aldrig kom igång och detta banade till en enkel seger åt Helsingforsarna. Halvtidsresultatet var 7-15.

I andra halvleken var det mest frågan om att vinner HIFK med 10 målsskilland eller ej. Det blev inte 10 måls vinst, utan ”bara” 7 och därmed fick HIFK lyfta Finska-Cup pokalen för fjärde året i rad.

HIFK cupmästera – SIF chanslöst i finalen (Hbl.fi)

Glada HIFK:are efter matchen. Photo: HIFK Damhandboll
Glada HIFK:are efter matchen. Photo: HIFK Damhandboll

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here