Dubbelt Helsingfors i finska finalen?

Två matcher in i semifinalspelet lutar det starkt åt att Dicken och HIFK blir kvar i kampen om FM-guldet. Helsingforslagen som lade beslag på toppositionerna i ligan vann båda borta och leder 2–0 i respektive matchserie.

HIFK med 37 poäng på 20 matcher i grundserien var smått överlägsna hela vägen mot Sjundeå IF. Det blev iallafall inget snack om saken sedan gästerna öppnat med starkt försvarsspel och fortsatt på samma sätt till 27–19-seger.

Sonja Koskinen avslutade karriären efter sitt tredje raka guld med Dicken i våras. Den tidigare VästeråsIrsta-keepern (2009-15) som figurerat som målvaktstränare i sin finska klubb fann dock spellusten för stark, lagom till slutspelsstarten gjorde hon comeback med succé mellan stolparna för serietvåan.

– Jag tror att hon var ett spöke för oss redan innan hon ställde sig i målet. Det var så i förra matchen också, att då hon kom in vågade ingen längre skjuta och de som gjorde det kastade bollen rakt på henne, sade BK-46-spelaren Nicolina Fredriksson till YLE efter semifinal två.

Där banade Koskinen väg för triumfen när hon beträdde planen efter paus. Dicken ryckte, vann med fyra bollar och har ett strålande slagläge att nå finalen.

Slutspelet på herrserien inleds i nästa vecka.

FM-serien, semifinal 2:5
BK-46–Dicken 25–29 (12–12)
Sjundeå IF–HIFK 19–27 (7–14)
Nästa match i båda semifinalerna spelas lördag 13 april.