Dicken vann första finalen i Finland

Den regerande mästaren lät aldrig sin finalovana konkurrent komma in i matchen. Det var Dicken från start till mål och utmanaren Grankulla IFK åkte direkt på tio måls förlust i bortahall.

Dickens 10–2 efter den första kvarten angav tonen för match ett, måhända för hela finalserien. Tills vidare räckte emellertid inte Grankullas uppryckning som innebar 14–10 på tavlan i paus.

Hemmalaget bestämde tempot ännu mer efter paus, Matilda Peitsaro skaffade sig utrymme till elva mål och 30–20 var tydliga siffror efter 60 minuters titelkamp.

– Vi kan vara nöjda med det här. Vårt försvar och vårt målvaktsspel bäddade för den här segern. Det försvar vi har ger oss en stor trygghet i spelet och det hjälper oss också framåt, sade matchvinnaren till Hufvudstadsbladet.

Grankulla där Johanna Hilli nätade sex gånger tar nya tag i sin hall på onsdag. Det är bäst av fem som gäller, där Dicken vill försvara sitt guld från 2021 mot Grankulla som gör sin första finalserie sedan 2013.

Om titelchansen är en ny erfarenhet har GrIFK mer aktuella upplevelser från tidiga underlägen, likt semifinalen där 0–1 blev 3–1 i matcher.

– Det är svårt att säga vad det beror på att vi förlorar de första matcherna på det här sättet. Men vi har landets bästa hemmahall och bästa hemmapublik och vi kommer att spela på ett helt annat sätt inför dem, sade Corinna Jensen till tidningen.

Dicken–GrIFK 30–20 (14–10)