Dicken på god väg mot guld

Dicken (i rött och blått) leder med 2–0 över Grankulla. Foto: Henri Merikalla/GrIFK.

Efter två matcher sitter den regerande mästaren säkert på tronen. Dicken tillät bara 16 mål från Grankulla IFK i final två och ordnade själv 25–16 och 2–0 i den så långt ensidiga guldstriden.

Den första matchen slutade 30–20. När Grankulla IFK inte kunde utnyttja sin hemmakamp till att få fart under fötterna spelade det mindre roll att utmanaren slapp tvåsiffrig förlustmarginal.

– Inte så vackert spel på vår sida. Svårt att vinna en match då man gör 16 mål framåt och fruktansvärt många tekniska fel, sade Patrik ”Pava” Johanson till finska förbundets hemsida.

Hans lag har vunnit mark bara genom att ta sig till finalen. Frågan är om det finns något mer att plocka ut för att hindra ännu en demonstration av klasskillnaden från Dicken.

– Vi fick gräva ganska djupt i dag för att hitta vårt spel och det gör nu spelarna fantastiskt bra. Man måste vara stolt över dem. Nu tar vi en liten minipaus och sedan förbereder vi oss för final nummer tre, sade Dicken-tränaren Ken Sirenius till finnhandball.net.

Grankullas Johanna Hilli och Dickens Malena Heikklinen skickade in sex bollar var i onsdagsmatchen.

Grankulla IFK–Dicken 16–25 (7–10)
Dicken leder med 2–0 i matcher, nästa match spelas 23 april.