Cocks satsar på perfekta säsongen – har inte tappat en poäng i grundserien

Nico Rönnberg. Foto: cocks.fi

Finska Cocks satsar på något ovanligt inom sportvärlden – att vinna ligan utan att tappa ett enda poäng. De regerande mästarna är på god väg att lyckas då man gick prickfria genom grundserien. Nu väntar slutspel.

Förutom hemmafördelen som det innebär att vinna grundserien kan nu Cocks också fokusera enbart på ligan. Man har tidigare spelat Champions League – där man förlorade alla sex matcherna – och man har spelat Baltiska cupen – vilken man vann.

– Det var en bättre fest i fjol, sa dock spelaren Nico Rönnberg till Yle Sporten efter Baltiska cup-vinsten.

Nu kan man alltså släppa Europa och enbart satsa på Finland. Något som kommer göra det svårt för motståndarlaget Men med höga ambitioner har man också hög fallhöjd, vilket de andra lagen vill bevisa, att man kan fälla jätten.

– Sjundeå (semi final-motståndare) kommer att göra allt för att sätta käppar i hjulet. Också om vi går till final finns det motståndaren där som kommer att göra allt och vill visa att de har chans mot Cocks. Jag kan säga att vi är svårrubbade också när vi har hemmaplansfavör och det avgörs i bäst av fem, sa Cocks tränare Gintaras Savukynas till Yle Sporten.

Den första matchen mellan Cocks och SIF spelas i Riihimäki på torsdag klockan 19. Tre segrar krävs för att säkra en finalplats.

Länk till artikeln i Yle