Bekräftat: Pargas drar sig ur finska ligan

Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån.

Pargas IF tvingas att dra sig ur den finska ligan. Trots en räddningsaktion från förbundet för att locka spelare lyckades laget inte fylla truppen för 2020/21.

– Det finns spelare i regionen – men inte sådana som vill spela i ligan, säger styrelseordförande Tommi Suominen till Yle.

Handbollskanalen skrev tidigare om problemen med spelarbrist i Pargas. Även det finska handbollförbundet gick in i saken för att stötta upp i rekryteringen, men utan resultat.

Bara tio spelare var beredda att ställa upp i herrlaget för öklubben några mil söder om Åbo. Pargas kunde heller inte fylla på med egna produkter, skador eller flyttlass har gjort att hela 98-årskullen är borta från spel i PIF. Nu får klubben ladda om i divison 2 med många juniorlirare som stomme.

– Det största problemet är hur vi får dem att stanna i Pargas. Man kan ju inte studera här. Och det är samma problem som många andra lag också tampas med, säger Suominen till Yle.

Allt i allt innebär beslutet att åtta lag kommer till start i ligapremiären 11–12 september.

Länk: Pargas IF drar sig ur FM-ligan i handboll – fick inte ihop ett tillräckligt stort lag: ”Skulle ha behövt minst fem spelare till”