ÅIFK har börjat säsongen med stil

ÅIFK lagbild för 2015-2016, Foto: nsm.finnhandball.net

I går lördags spelade denna veckas andra hela runda och det var en intressant runda.

Rundan började klockan 14:00 genast med en i förhand intressant match, då förra säsongens finalpar Dicken mötte HIFK för första gången denna säsong.

Dicken – HIFK 28 – 26 (12-14)

Matchen löpte jämnt ända till den sextonde minuten i första halvleken, då stod det 6-6, men här lyckades gästande HIFK dra upp en liten ledningen som de höll ända till pausen. Ingen stod ut från lagen under första halvleken som präglades av massor av tekniska fel. Nervositet, eller ofokuserat, må det ha varit vad som helst så så spelet stelt och dåligt ut från bägge lagen.

I början av andra halveleken lyckades HIFK hålla en liten ledning i sex minuter men Dicken tjämppade sig i spelet och utjämnade till 15-15 av Annika Näräkkä. Detta orsakade en liten väckning i gästerna som efter 16-16 lyckades igen ta åt sig ledningen vilken varade till spelminuten 50:00 då Annika Näräkkä igen fick äran att vara den som gjorde målet som utjämnade matchen, denna gång till 20-20. Här efter gjordes det ganska nära till turvis mål och ingendera lag fick större ledning. Dicken tog hem segern med två mål, och dom två sista målen gjordes av Bettina Lillqvist.

En vändpunkt i matchen var då Annika Ahlroth steg in på plan som målvakt vid 43:31. Inget illa eller bort från Annika Ahlroth som gjorde riktigt fina räddningar också, men samtidigt började HIFK slarva rejält i kast mot mål.

Annika Ahlroth lyckade på dryga 16 minuter göra fler räddningar en förste målvakten Sonja Koskinen lyckades under 43 minuter. I andra ändan av plan fungerade Annika Lindström målvakt hela matchen och lyckades inte heller nå sin bästa nivå men gjorde några riktiga parader som ändå inte räckte till i denna match.

Dickens bästa målskytt: Bettina Lillqvist, 7 mål
HIFK:s bästa målskytt: Lotta Kulju, 7 mål

Stjärnspelarna:
*** Lillqvist, Bettina (Dicken)
** Näräkkä, Annika (Dicken)
* Lindström, Annika (HIFK)

Mer ingående match information på resultatservicen.

Media:
Dicken löi HIFK:n niukasti kärkikamppailussa (nsm.finnhandball.net)
Dicken kvar på tronen efter stark avslutning (www.hbl.fi)

Atlas – BK-46 18 – 26 (9-16)

BK-46 lyckades med den här matchen bryta förlustsviten då Atlas får blicka framåt till nästa match för att göra samma. Bägge lagen kom då alltså in i matchen med 2 förluster under och i förhandsspekulationer var BK-46 vinnarfavorit och de höll pressen och lyckades dessutom göra det med klar marginal. Linda Österholm i BK-46 målet lyckades pressa in 13 räddningar i första halvelekn, av sina 20 totalt i matchen.

Starten av matchen av BK var knäckande då man rev genast upp en ledning i form av 1-8 och som närmast kom Atlas i andra halvelen då de lyckades knappa till en 4 måls underlag, men närmare än så kom inte Vandalaget. Förlusten orsakade det att Atlas nu fungerar lägst ner i tabellen med 3 matcher och 3 förluster.

Atlas bästa målskytt: Anna Jauhiainen, 7 mål
BK-46 bästa målskytt: Pamela Degerman, 7 mål

Stjärnspelarna:
*** Degerman, Pamela (BK-46)
** Lassinharju, Sirja (BK-46)
* Jauhiainen, Anna (Atlas)

Mer ingående match information på resultatservicen.

Media:
BK haki komean voiton Atlaksesta (nsm.finnhandball.net)
Första segern för BK damerna (www.vastranyland.fi)

ÅIFK – SIF 33 – 16 (17-6)

ÅIFK har startat säsongen med dunder och brak och tog nu tredje vinsten i tre matcher och toppar serietabellen. Att ÅIFK kan vara svårslagen hemma i Åbo är inte överraskande men att Sjundeå IF lyckas göra bara 6 mål på 30 minuter är svagt.

Att SIF går i lås bara för att deras bästa målgörare blir punktmarkerad är ett tecken på att allt inte tänkts ut inom laget. Lindholm som toppar skyttelistan är ett ganska klart mål för punktmarkering och det är ngt man förvänttat sig att skulle hända ganska snart in i serien. ÅIFK igen har en imponerande målskyttelista för matchen, 9 olika målskyttar varav 6 st med fyra eller fler mål. ÅIFK som dessutom saknade en av de viktigaste kugghjulen då Anna Harri inte spelat i denna match.

Denna match varade i 4 minuter, då stog det ännu 2-2 på resultattavlan, men efter det drog ÅIFK upp en ledning de inte mera gav bort. Enligt ett skriveri har andra halvleken mer eller mindre bara varit en väntan att matchen skulle sluta. Personligen hoppas jag verkligen att det inte varit så. Man ser det ofta då skillnaden är såhär stor att lagen nöjt sig med att den matchen var över, men personligen tycker jag att om situationen är som den är så skall man göra det bästa man kan för att få öva och träna. Vad bättre finns det än att träna då man har en hård motståndare emot sig?

ÅIFK:s bästa målskyttar: Carolina Petterson och Matilda Bäcklund, 6 mål var
SIF:s bästa målskytt: Maria Jukola, 5 mål

Stjärnspelarna:
*** Pettersson, Carolina (ÅIFK)
** Bäcklund, Matilda (ÅIFK)
* Skön, Emilia (ÅIFK)

Mer ingående match information på resultatservicen.

Media:
ÅIFK jyräsi SIF:in selkein numeroin (nsm.finnhandball.net)
Sjundeå IF förlorade stort mot Åbo IFK (www.vastranyland.fi)

Sparta IF – GrIFK 29 – 31 (12-17)

Grankulla IFK som började säsongen med två rejäla skrällar, då de vann BK-46 och SIF visade många att fast de återvänder till serien är det inte frågan om ett lag som alla andra går enkelt över. I tredje matchen mötte de ÅIFK och då fick de se sig slagna, men de blev inte och grubbla över detta utan gästade Sparta IF i Britas, och på vilket sätt. Spelet var jämnt till 19:56(9-9) då ingetdera lag lyckades dra ifrån men sen satte gästerna in följande växel och drog ifrån.

GrIFK lyckades hålla ledningen genom hela andra halvan, och det närmaste Sparta IF kom var en ett måls underläge, men riktigt till slut orkade de inte. Då det behövdes gjorde GrIFK mål och därmed kunde fara på hemresa med 2 poäng i baggaget. Om inte de andra lagen ännu förstått att ta detta unga men ivriga och fördomsfria laget på allvar kanske de nu äntligen gör det. Inga poäng är säkra före summern tjutit, och ingen har råd att komma halvhjärtat in på plan, då motståndaren är Grankulla IFK.

Sparta IF:s bästa målskytt: Inka Jäntti, 12 mål
GrIFK:s bästa målskytt: Carolina Rehnberg, 9 mål

Stjärnspelarna:
*** Rehnberg, Carolina (GrIFK)
** Jäntti, Inka (Sparta IF)
* Valkamo, Emilia (GrIFK)

Mer ingående match information på resultatservicen.

Media:
GrIFK haki pisteet Spartalta (nsm.finnhandball.net)
GrIFK imponerar – Spartas tur att förlora (www.hbl.fi)