336 kilometer för 2 poäng

Atlas knep saftiga poäng från Åbo IFK, Foto: Jouni Lappi

Torsdagens ända match i FM-serien spelades mellan Åbo IFK och Atlas från Vanda. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Torsdag kväll, 168km att åka med buss, matchen spelas klockan 18:30. Dessa är inte optimala startläge för gästerna men Atlas segrar och tar 2 saftiga poäng med sig till Vanda.

Någon lätt match var det i alla fall inte då slutresultatet skrevs till 23-24, varav vinstmålet gjordes i den 56 minuten av Carla Olenius. ÅIFK som startat säsongen fint med 3 raka segrar hamna se gästerna inleda matchen starkt. Atlas rev upp en ledning från matchstart och hann ta en 0-5 ledning innan Anna Harri prickade in första bollen bakom Atlas målvakten. Detta skedde vid 6:14.

Då ÅIFK kom igång började de sakta men säkert knappa in försprånget, men det räckte inte och då summern tjöt för att betackna första halvans slut visade resultat-tavlan 9-11.

Andra halvan fortsatt ÅIFK var de slutade vid 32:19 stod spelet jämnt 12-12. Atlas var snäppet mera på hugget och ÅIFK jagade med 2 eller tre mål största delen av andra halvan, ända tills den 53:dje minuten då spelet jämnades igen, denna gång till ställningen 22-22. Det var vid detta skede Åbo damerna även för första gången lyckades passera Vanda damerna med 23-22 men den ledningen höll inte länge då utjämningen till 24-24 skedde 2 minuter senare.

Före utjämningen bytte Atlas målvakt och in på banan steg Jonna Kullberg, som höll en fin statistik då inga mål gjordes åt henne men räddade 4 skott och därmed blev matchhjälte, fast så ansåg inte de som valde stjärnor för matchen.

Stjärnorna:
*** Anna Jauhiainen, Atlas
** Sara Pettersson, ÅIFK
* Emmi Högbacka, Atlas

Atlas målhungrigaste var Carla Olenius som nätade 6 gånger, och ÅIFK:s var Anna Harri, med sina 8 mål. En uppfriskande omväxling att inte bara de som gör många mål får stjärnor. Skulle också vara intressant att höra motiveringen för stjärnorna. Mer ingående statistik för matchen kan ses på resultatservicen.

Därmed fick Atlas damerna en klart trevligare 168km att åka hemåt då de hade med sig 2 saftiga poäng i baggaget.

Media:
Atlas yllätti ÅIFK:n torstaina (nsm.finnhandball.net)
En kväll då allt fallerade (www.abounderrattelse.fi)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here