Vinst för Alingsås i första European Cup-matchen

Alingsås Mathias Pedersen. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån.

Alingsås HK spelade sin första match i European Cup under lördagseftermiddagen, där serbiska RK Metaloplastika Sabac stod för motståndet i Estrad Arena.

Det var gästande Sabac som var starkast vid starten av European Cup-matchen i Estrad Arena under lördagen. Gästerna tog ledningen direkt och skapade sig snabbt en ledning med ett par, tre mål före Alingsås.

I den elfte matchminuten kvitterade Alingsås till 5-5 genom William Moberg Andersson och därefter gick halvleken allt mer hemmalagets väg. Det dröjde ytterligare ett par minuter innan de lyckades sticka ifrån med fler än ett mål, men ledningen Alingsås skaffade sig i mitten av den första halvleken höll sedan i sig in i pausvilan.

Målstarkast i hemmalaget under matchens inledande 30 minuter var Mathias Pedersen med fyra fullträffar.

Halvtid: 14–11

Det fina spelet som Alingsås fick igång under den första halvleken fortsatte in i den andra och avståndet ner till Sabac blev allt större – inte minst tack vare flera mål från Christoffer Thor.

Tio minuter in i andra halvlek var ledningen utökad till sex bollar och runt där höll sig sedan resultatet matchen ut. När klockan visade 60 minuter stod resultatet på 29-23 och visade på en fin seger för Alingsås.

Flest mål i hemmalaget var det slutligen just Mathias Pedersen som stod för med sina fyra sju fullträffar. Jacob Lundahl och Daniel Blomgren var dock inte långt bakom med fem mål vardera.

Alingsås HK – RK Metaloplastika Sabac 29–23 (14–11)

Mål, Alingsås: Mathias Pedersen 7, Jacob Lundahl 5, Daniel Blomgren 5, Christoffer Thor 4, William Moberg Andersson 2, Rasmus Torbjörnsson 1, Jesper Filén 1.