Oliver Nyokas byter till Olympiakos

Oliver Nyokas. Foto: Zink/Imago/Bildbyrån.

Oliver Nyokas har haft en internationell karriär igång under mer än 15 år. Ändå är Grekland ett nytt ligaland för vänsternian som ansluter till Olympiakos, meddelar klubben på sin hemsida.

Nyokas hade långa sejourer i US Creteil (2009-14) och HBC Nantes (2016-21). Mellan varven har 36-åringen också haft behov av att ställa om med kort varsel.

Inför 2021/22 var Oliver och brodern Kevynn Nyokas först aktuella för Metalurg Skopje men hamnade i RK Vardar strax innan säsongsstart.

Efter liga- och cuptriumf var en fortsättning mästarlaget inte på tapeten inför 2022/23. Då passar traditionsklubben i Pireus istället på att skaffa sig värdefull rutin.

– Jag är väldigt exalterad över att nu tillhöra en av de största idrottsorganisationerna i världen, med framgångar inom alla sporter.

– Det är en stor ära att vara här hos Olympiakos och jag hoppas att vi uppnår stora saker den här säsongen. Jag gillar inte att snacka stort, det har jag aldrig gjort, men jag tror verkligen att vi kan göra fantastiska saker. Förra året vann laget mästerskapet, vi kommer att kämpa för att behålla titeln, säger han till klubbens hemsida.

Olympiakos har även chansen i European Cup under den kommande säsongen.

Länk: Έναρξη συνεργασίας με τον Ολιβιέ Νιόκας