Live: Äntligen finaldags för Ystads IF (18:00)

Dalibor Doder. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Ystads IF har tagit sig till Grekland för att ta hem European Cup. Fredag och söndag är speldagar i finalduellen mot AEK Aten och båda drabbningarna tar plats i TV-tablån.

IK Sävehofs avancemang i Challenge Cup 2014 är den senaste svenska finalplatsen i EC-spelet. För sju år sedan vann Partillelaget dessutom titeln med schemastrul som en ingrediens.

Sävehof var på plats i Serbien när den första finalen ställdes in på grund av översvämningar. Det blev bara en match om guldet och Sävehof var skoningslöst, 37–26 hemma mot Metaloplastika Sabac.

Ystads resplaner har snarare störts av coronapandemin, i de två första omgångarna blev det bara hemmamatcher för att slå ut Vilnius och Tallinn.

I kvartsfinalens dubbelmöte var YIF nio mål bättre än Pölsa Serviti och vändningen mot Anorthosis Famagusta från minus två till plus fyra öppnade dörren till finalen.

AEK Aten har eliminerat kvalificerade konkurrenter som Gorenje Velenje. Kraftmätningen som väntar är också en formfråga, Ystad har inte spelat tävlingsmatch sedan slutet av april.

Fredag 18.00 AEK Aten–Ystads IF, direkt i TV 10 och Viaplay