Füchse Berlin vann den andra semifinalen

Füchse Berlins Lasse Andersson. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Mycket av uppmärksamheten på förhand handlade om Kim Ekdahl du Rietz comeback, men hans Rhein-Neckar Löwen var inte med under matchens inledning. Trots en tapper upphämtning av värdarna höll Füchse Berlin hela vägen. 

Füchse Berlins danskar, tunge Lasse Andersson och kvicke Lasse Holm, såg till att laget drog ifrån redan från början. Kim Ekdahl du Rietz fick överraskande chansen från start men såg lite otajmad ut. I mitten av första halvlek ledde Berlin med 12-4.

Men en upphämtning påbörjades och Rhein-Neckar Löwen såg ut att kunna hinna ikapp redan innan paus. Men då kom Lasse Andersson in efter en kort vila och såg till att Berlin kunde gå till halvtidsvila med en tremålsledning, 19-16.

I andra halvlek kom Palicka igång i målet och Tollbring nätade både från kanten och på snabba kontringar. Men rävarna från Berlin behöll sitt avstånd matchen ut, trots att Lukas Nilsson tände till på slutet och började attackera på egen hand. Matchen slutade 35-32 och Füchse Berlin får möta SC Magdeburg i söndagens European-League-final.