Corona i Ystads IF – cupfinalen stoppas

Oscar Carlén, Ystads IF. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Det skulle bli Ystad IF:s stora intåg på den internationella scenen. Nu ställs lördagens final i EHF European Cup in efter att en spelare i Ystad testats positivt för covid-19.

För Ystad har det europeiska äventyret varit i fokus. Efter uttåget i SM-slutspelet var det här matchen som skulle rädda säsongen. Nu står det klart att den första finalen i EHF European Cup ställs in på grund av corona i Ystadslägret. Laget kommer inte att kunna resa till den första finalmatchen som skulle spelats mot AEK Aten på lördag. En chock, skriver lokala Ystads Allehanda.

– Om vi följer alla rekommendationer går det inte att sätta sig på ett flygplan med spelare som under en veckas tid skulle kunna ha umgåtts med en smittad lagkamrat. Det har ju varit täta kontakter på träningar och samlingar, säger Ystad IF:s klubbchef Andreas Narsell till Ystads allehanda.

Nu återstår att se om det europeiska förbundet väljer att ge AEK segern eller om matchen kommer att kunna spelas vid ett senare tillfälle.

Tidigare under turneringen fick dock Ystadlaget en seger på walk over efter att en motståndare drabbats av coronasmitta, rapporterar Skånska Dagbladet.