Lugi vidare i European Cup

Lugis Isabelle Gulldén. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN.

Westfriesland SEW fick lite upprättelse och gladde hemmafansen med en seger i returen. Lugi HF gick ändå på plus och lämnade Nederländerna med avklarat avancemang. Slutresultat 31–29, Lugi vidare med sex bollar sammanlagt.

På lördagkvällen var Lugi i aktion för tredje gången på en vecka. Kanske har det också vänt resultatmässigt, vinrött fick islossning i Skövde och tog ner motståndet i Europacupen med klar marginal.

Isabelle Gulldén såg till att bortalaget fick fotfäste i returmatchen, sex egna mål och ett nav i anfallen. Ofelia Shoai Hallberg var säker i läget inne på linjen och Sofie Olsen som går mot slutet i sin lånetid i Lugi nätade fem gånger.

Westfriesland ledde marginellt i paus och avslutade också starkt genom att vända 22–27 till med sex raka mål. Lugi femmålsledning med med bara 12-13 minuter kvar var ändå en effektiv stoppkloss för alla planer om supersuccé för hemmalagets del.

1–1 i matcher och utbyte av erfarenheter, Lugi fortsätter till nästa EC-omgång som spelas i december och lottas på tisdag.

Westfriesland SEW–Lugi HF 31–29 (17–16)
Lugi vidare med 60–54 sammanlagt.