Norge sprang ifrån Kroatien mot slutet

Henny Reistad. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Norge pressade på tills orken tröt för Kroatien. Närkontakt i nästan 45 minuter blev en komfortabel 32–23-triumf när Norge aldrig slog av på takten.

Ett delvis nytt Norge gick än en gång in med medaljtips i ryggen i ett EM. Bredvid Nora Mørk med åtta premiärmål och ett pålitligt målvaktspar i Katrine Lunde och Silje Solberg är det andra namn som växt in i sina roller och äntligen står främst i ledet.

Mittsexan Vilde Ingstad har rutin från många mästerskap men har sällan fått så mycket ansvar som på plats i Slovenien 2022. Det blev fem mål, ett par fixade straffar ett aktivt jobb i spärrarna mot Kroatien före paus.

Lagkamraten mot Team Esbjerg, Henny Reistad glänste också med sju mål efter riviga avslut. Kroatien ställde till det för Norge och hämtade in två måls underläge från paus till 17–17, men kapaciteten talade för favoritseger.

– Det är aldrig enkelt att möta Kroatien, sade förbundskapten Thorir Hergeirsson efteråt.

– De har ett intressant lag, spelade sin egen handboll och är svåra att försvara sig mot. Vi hade mer energi och kraft att spela I 60 minuter, vilket skapade luckan I andra halvlek, fortsatte han till eurohandball.com. Kroatiens Stela Posavec nätade fyra gånger medan Reistad sprang iväg med utmärkelsen som matchens lirare.

EM, grupp A
Norge–Kroatien 32–23 (16–14)