Mørk ger tumme upp inför EM

Nora Mørk. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Norge har haft skadeproblem i truppen inför EM. Men nu kommer glädjande besked från två av lagets bärande spelare. Nora Mørk och Maren Aardahl ser ut att vara redo för spel på fredag.

Nora Mørk har haft problem med baksidan av låret inför det kommande mästerskapet och har tvingats stå vid sidlinjen under både klubb- och landslagsmatcher. Nu kommer dock den norska stjärnan med glädjande besked.

– Min kropp mår bra och det är jag glad för, säger hon till TV2 Norge.

Under Intersport cup var Mørk tillbaka på planen och spelade första halvlek i Norges segermatch mot Brasilien i söndags.

– Jag har en bra känsla av att jag också skulle kunna spela i andra halvlek, säger hon till TV2 Norge.

Norges sjukgymnast Morten Fjeldskår är positiv inför Mørks medverkan i det kommande mästerskapet.

– Nora har haft en enorm progression, så vi har låtit henne spela mer och mer i varje match. Hon känner sig bra och har inga problem med hamstring, säger han TV2 Norge och fortsätter:

– Vi tar det dag för dag. Målet EM, och därför har vi varit försiktiga den här veckan.

Försvarsjätten positiv

Mørk är inte den enda i det norska laget som haft skadeproblem. Även den skickliga försvarsspelaren Maren Aardahl har fått sitta på sidan. Aardahl har inte spelat något under Intersport cup men är ändå positiv inför mästerskapet.

– Det blir bättre och bättre för varje dag. Vi gör allt för att jag ska vara 100 procent i mästerskapet. Jag är positiv och saker går framåt, säger hon till TV2 Norge och får medhåll av Fjeldskå:

– Vi satsar på att hon är klar till fredag. Det är ingen skada som är farlig att spela med, men det är klart att det är ett långt mästerskap.

Både Mørk och Aardahl är viktiga för att det norska laget ska gå hela vägen i kommande EM. Den förstnämnda är ute efter hennes tionde mästerskapstitel med landslaget, medan Aardahl har ett guld hemma i prisskåpet.

Norge inleder EM på fredag när laget möter Kroatien. Våra nordiska grannar spelar i grupp A tillsammans med Ungern, Kroatien och Schweiz.