Lista: EM:s fem bästa högersexor

Nathalie Hagman. Photo: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

EM närmar sig och i en serie artiklar presenterar Handbollskanalen mästerskapets fem bästa spelare på respektive position. Nu har vi kommit fram till högersexorna. 

Här är spelarna:

Nathalie Hagman, Sverige

Resan Hagman har gjort de senaste åren, från att ha varit superhet till frysboxen i Bukarest och nu tillbaka som en av världens bästa på positionen, är otroligt imponerande. Det krävs ett väldigt starkt psyke för att komma tillbaka som Hagman har gjort och det hon har presterat under hösten i klubblaget Nantes är på en väldigt hög nivå.

Viktoria Lukacs, Ungern

Fick välförtjänt pris om Champions Leagues bästa högerkant 2021 och Györspelaren har fortsatt på den inslagna vägen efter det. Ungern har ett spännande gäng på gång och där har Lukacs en stor och viktig roll.

Viktoria Lukacs, Ungern.
Photo: Bildbyrån

Laura Flippes, Frankrike

Kan så klart spela högernia också, men i landslaget har Flippes främst spelat på högerkanten. Oerhört användbar och pålitlig spelare som alltid lägger ner jobbet som krävs. Har en förmåga att göra demoraliserande mål för motståndarna och den förmågan ska inte underskattas.

Frankrikes Laura Flippes. Foto: Daniel Stiller, Bildbyrån

Angela Malestein, Nederländerna

29-åringen har spelat i landslaget sedan 2009 (!) och verkar vara mer given än någonsin. Det är kanske inte så konstigt heller med tanke på utvecklingen de senaste åren. Snabb som vinden, säker i läget och dessutom en kapabel försvarsspelare. Årets högersexa i CL förra säsongen.

Angela Malestein, Nederländerna.
Photo: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Jovanka Radicevic, Montenegro

Om 35-åringen är slut? Knappast. Ligger delad nia i Champions Leagues skytteliga efter att hon har gjort 29 mål på fem matcher för sitt RK Krim. Kommer så klart att vara oerhört viktig för sitt Montenegro, inte bara för hennes kvalitet som spelare utan som pådrivare. Hallen kommer att koka när Montenegro spelar och Radicevic är den typen av spelare som då höjer sig ytterligare.

Jovanka Radicevic. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN