Ystads IF nära Europa

Oscar Carlén. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Sverige saknar lag i Champions League till hösten. I de lägre rankade cuperna med minst lika god Europa-erfarenhet är den blågula uppställningen inte riktigt klar än. Skånesport rapporterar att Ystads IF kan komma ifråga för EHF-cupen.

– Vi i laget vill gärna spela i Europa av flera olika anledningar, säger Oscar Carlén till sajten.

– Det är en fin utbildning för spelarna. Man får prova på att möta annat typ av handboll, inte minst på balkan eller i öst. Säga vad man vill, men de svenska lagen spelar på liknande sätt allihopa. Det är en större spridning på spelen ute i Europa, fortsätter tränaren till Skånesport.

Ett nej tack från IFK Skövde gör att femman YIF får fundera över internationell medverkan och resor utanför landsgränsen 2020/21.

Ekonomisk oro gör att flera klubbar över hela Europa vacklar och tackar nej. I Ystad ser Carlén ser till det sportsliga och har spelarna bakom sig.

– När vi fick ta ställning till detta så var spelarna odelat positiva, de tycker att det är en skithäftig grej. Det blir ett sätt att åka ut och resa, övernatta och tillsammans. Visst, det kan skava där och då, men sådant svetsar samman laget väldigt mycket. Serielunken innebär att man träffas på träningar och matcher vilket blir enformig. Detta bryter av, säger han till Skånesport.

Länk: Ystads IF mot spel i Europa?