Vändningen ett faktum – HK Malmö vidare i Europa

Hampus Jildenbäck. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Efter seger med 27–25 i den första matchen av två hade Balatonfüredi fördel inför returen i Malmö. HK Malmö löste avancemang, men det satt långt inne. Seger med 22–20 innebar totalt 47–47 och HK Malmö gick vidare på fler gjorda bortamål.

Att endast förlora med två bollar borta mot ett lag som nyligen slog Veszprem får väl ändå sägas vara en bra prestation. Därför fanns det säkert stora förväntningar och förhoppningar i HK Malmö inför söndagens returmatch i Baltiska Hallen.

Och HK Malmö fick en kanonstart, 13 minuter in och hemmalaget hade ledningen med 7–2. Men ungrarna vände och hade faktiskt ledningen med 10–9 efter 30 spelade minuter, ett tufft läge då för HK Malmö med andra ord.

Avgörandet skulle dröja och det kom från Hampus Jildenbäck. Högersexans mål gav HK Malmö en tremålsledning och eftersom gårdagens match var betydligt mer återhållsam vad gäller mål hade HK Malmö ett stort övertag i form av antal bortamål.

47–47 blev slutställningen efter två matcher och precis så jämnt var det. Men HK Malmö löste det och är därmed vidare till nästa omgång i European Leagues kvalspel.

Endast en kvalomgång återstår för att HK Malmö ska nå ett efterlängtat gruppspel i Europa. Motståndare är ännu inte klar, men matcherna kommer att spelas 21 och 28 september.