TV-tisdag: Sävehof söker revansch mot Skjern, Handbollsligan…

Oli Mittun, IK Sävehof. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

IK Sävehof får andra chansen på en vecka att matcha den danska lagmaskinen Skjern HB. Möjligheterna att variera på flera skärmar är goda, både Handbollsligan och Herrallsvenskan är igång tisdag kväll.

Sävehof ligger för närvarande trea, det vill säga den sista platsen som innebär avancemang till slutspelet i European League. Partillelaget har fortfarande kampen om att hålla jumbon Gorenje Velenje bakom sig i egna händer, men Skjern behåller minst lika gärna förstaplatsen som ger biljett till kvartsfinal och färre matcher i det tuffa spelschemat under våren.

HF Karlskronas herrar kan hämta inspiration från damlagets nyvunna plats i Allsvenskan. I den egna formraden är det tunnsått med framgång, gästerna från Alingsås HK sporras mer av att vara mitt uppe i slutspelsstriden.

OV Helsingborgs segertåg är i full gång medan de flesta motståndare fortfarande är målinriktade i slutspurten av Herrallsvenskan. Toppmötet mot HK Varberg sätter det gröna lagets segersvit på spel och Varberg behöver varje pinne för att hålla sig kvar på översta kvalplats.

Tablån 27 februari
European League
(18:45) Skjern HB–IK Sävehof
Alla matcher sänds i Handbollsligan Live
Handbollsligan
(19:00) HF Karlskrona–Alingsås HK, direkt i Handbollsligan Live
Allsvenskan
(19:00) OV Helsingborg–HK Varberg, direkt hos Handboll Play