TV-tisdag: Herrallsvenskan går i mål, Sävehof i EL-slutspel

Simon Möller, IK Sävehof. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN

Den 26:e och sista omgången i Allsvenskan bjuder på stort fokus kring kval- och nedflyttningsstrecket. IK Sävehof fortsätter den internationella kampanjen som ett av tolv kvarvarande lag i European League och står inför ett dubbelmöte med TSV Hannover-Burgdorf.

I Herrallsvenskan är flera lag inblandade i bottenstriden. Nian Torslanda HK, tian Kungälvs HK, elvan Redbergslids IK och tolvan LIF Lindesberg startar med samma poäng (19) vid 19-snåret.

De mest dramatiska kamperna har förstås två av de indragna lagen längst ner igång. Redbergslids tar sig an Anderstorps SK (18p) som är piskade att vinna för att slippa nedflyttning. Jumbon IFK Ystad (17p) har en liknande uppgift mot LIF Lindesberg.

Efter sju segrar på tio matcher är Sävehof redo för utslagsfasen i European League. Det blir tufft, men säkert väldigt motiverande att möta Bundesligasexan Hannover-Burgdorf två gånger om med start på bortaplan.

”Die Recken” har klarat sig utan nolla i sex inhemska matcher efter EM-uppehållet, i European League var mellanrundan en smärre katastrof med fyra raka förluster.

Sävehof och Hannover-Burgdorf har aldrig stött på varann tidigare i matchsammanhang, däremot blir det återseende för Partilleprodukten Jonathan Edvardsson, numera i niometerslinan för grönsvart.

Herrallsvenskan
(19:00) IFK Karlskrona–OV Helsingborg
(19:00) IFK Ystad–LIF Lindesberg
(19:00) Redbergslids IK–Anderstorps SK
(19:00) Torslanda HK–Skånela IF
(19:00) Tyresö Handboll–HK Drott
(19:00) HK Varberg–VästeråsIrsta
(19:00) Vinslövs HK–Kungälvs HK
Samtliga matcher sänds hos Handboll Play
European League, Play-off
(18:45) Dinamo Bukarest–Bjerringbro/Silkeborg
(18:45) Kadetten Schaffhausen–Fuchse Berlin
(20:45) TSV Hannover-Burgdorf–IK Sävehof
(20:45) RK Nexe–Rhein-Neckar Löwen
Matcherna sänds i Handbollsligan Live