Storlag till Lund – Berlin och ”Zacke” möter LUGI

Mattias Zachrisson, Füchse Berlin. Foto: Heiko Voigt, www.foto-laechler.de

Idag lottades EHF-cupens gruppspel och LUGI HF möter Füchse Berlin, Helvetia Anaitasuna och Saint-Raphaël Var.

LUGI HF spelar EHF-cupen i vinter och idag lottades gruppspelet. Det blev jackpott för de som älskar handboll då tyska storlaget Füchse Berlin, spanska Helvetia Anaitasuna samt franska Saint-Raphaël Var kommer på besök till Lund i vinter.

Rent sportsligt var det möjligen en mardröm men nu finns chansen att ställa till med rejäla handbollsfester. Vi hoppas att Skåne-publiken förstår vilka sköna lag som kommer på besök:

Füchse Berlin
Topplag i Tyskland som vann cupen 2014, EHF-cupen 2015 och IHF Super Globe 2015 samt 2016. Här finns mängder av profiler som Mattias Zachrisson, Hans Lindberg, Silvio Heinevetter, Steffen Fäth, Paul Drux och Marko Kopljar.

Helvetia Anaitasuna
Uppstickare i den spanska ligan där de ligger med i toppen trots en lite sviktande formkurva. För den svenska handbollspubliken mest kända för att ha mött Ystads IF för ett par säsonger sedan och med målvakten Henrik Nordlander mellan stolparna. Har fler profiler än Nordlander – Oswaldo Dos Santos Maestro, Raúl Nantes Campos, Filipe Mota och Erik Balenciaga är några av dem.

Saint-Raphaël Var
Ett klasslag i Frankrike som slutade på fjärde plats i ligan ifjol. Var i kvartsfinal förra säsongen i EHF-cupen och profiler är bland annat Adrien Dipanda, Daniel Sarmiento, Artsem Karalek, Alexander Lynggaard, Wissem Hmam och Xavier Barachet.

Grupp A
SKA Minsk, Vitryssland
Bjerringbro-Silkeborg, Danmark
SC Magdeburg, Tyskland
Vinnare Tatran Presov/FH

Grupp B
Füchse Berlin, Tyskland
Helvetia Anaitasuna, Spanien
Saint-Raphaël Var, Frankrike
LUGI HF, Sverige

Grupp C
Frisch Auf Göppingen, Tyskland
Cocks, Finland
RK Nexe, Kroatien
RD Koper 2013, Slovenien

Grupp D
Chambery, Frankrike
Azoty-Pulawy, Polen
BM Granollers, Spanien
Wacker Thun, Schweiz

Den första gruppspelsmatchen spelas den 10-11 februari och sex matcher ska spelas fram till 31 mars/1 april.