Sävehof fortsätter att imponera – klart för kvartsfinal i European League

Sävehofs målvakt Simon Möller. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

För att ta sig vidare till kvartsfinal i European League behövde IK Sävehof besegra Hannover-Burgdorf med minst fyra mål. Sävehof vann med 34–25 och lyckades därmed med en storartad bedrift.

Hannover-Burgdorf vann den första åttondelsfinalen av två med 34–30 hemma i Tyskland. Tufft läge med andra ord för Sävehof inför returen, men inte omöjligt. Åtminstone fyra bollars marginal behövde gulsvart vinna med för att lyckas skrälla sig vidare.

Och det var Sävehofs match från start till slut. Ställningen i paus var 18–14 till hemmalaget efter bland annat sex mål på sex avslut av Felix Möller.

I den andra halvleken var Sävehof ännu mer överlägset mot det tyska topplaget. Tidigt i andra hade övertaget ökat till sju mål och även om bortalaget närmade sig något på slutet var det aldrig någon fara på taket. Simon Möller agerade vägg när det behövdes som mest och Partille Arena kokade (nåja) när det skulle avgöras.

Sävehof vann med 34–25 efter en på nytt otroligt stark prestation och kan se fram emot kvartsfinal i European League, där SG Flensburg-Handewitt väntar.