Sävehof fortsatte på sin segerkurs i Europa

Sävehofs Sebastian Karlsson. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

Europaspelet är fortsatt lyckat för Sävehof, som igår besegrade slovenska Gorenje Velenje med 35–31, efter en målfest från kanterna. Sävehof har nu spelat ihop åtta poäng på fem matcher.

Under inledningen höll de båda lagen jämna steg och det var först efter en kvart som Sävehof kunde dra ifrån något och skaffa sig ett fyramålsöverläge. Gorenje hade problem med Sävehofs 5–1-försvar men kom in i en effektiv period strax innan paus och kunde krympa avståndet till 16–15 i Sävehofs favör.

Det mesta hände på kanterna. Sävehof var sylvassa och Sebastian Karlsson (9) och Alexander Westby (7) gjorde tillsammans med kollegan i Gorenje, Kenan Pajt (9), 25 av matchens mål. Men den som styrde Partillelagets spel var återigen Elias Ellefsen á Skipagötu, som dessutom störde Gorenjes anfallspel framgångsrikt som spets i försvaret.

Den andra halvleken var fortsatt jämn men med fem minuter kvar ledde Sävehof med två mål och kunde hålla undan under det avslutande skedet av matchen, delvis tack vare upprepade utvisningar hos hemmalaget.

– Det var en speciell match. Det hände en hel del under slutskedet. Jag är stolt över att vi höll huvudena kalla och styrde matchen i vår favör. Jag är väldigt stolt över mina grabbar och hur de agerar i den här typen av situationer. Det var en tight match mellan två lag som liknar varandra. Det var till slut små saker som gjorde skillnaden, sade Sävehofs tränare Michael Apelgren till eurohandball.com efter matchen.

Nästa match spelas i Partille den 14 december mot SC Magdeburg.

RK Gorenje Velenje – IK Sävehof 31–35 (15–16)

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Karlsson 9, Alexander Westby 7, Elias Ellefsen á Skipagötu 7, Gzim Salihi 4, Rune Schröder 4, Pontus Brolin 2, Felix Möller 1 och Jonathan Stenbäcken 1.