Sävehof är redo för Europaäventyr

Elias Ellefsen Á Skipagøtu. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0283

Ikväll kliver Sävehof ut i Partille Arena med rumänskt motstånd på andra sidan. AHC Potaissa Turda står för motståndet i den första av två kvalmatcher i Europa League. 

Sävehof är redo för ett Europaäventyr som startar ikväll 17:30, där rumänska A.H.C Potaissa Turda står på andra sidan planen. Ett lag som placerade sig på fjärdeplats i den rumänska ligan förra säsongen. Tuffa att möta, men Sävehof är redo.

– Typiskt rumänskt. Ofta är de lite underskattade på grund av att man inte har koll på dem, men sedan märker man att det är ett förnuftigt lag med tunga skyttar och riktiga spelare på varje position men att de i perioder sliter lite med lagspelet. Det är det vi får försöka utnyttja, säger Michael Apelgren till Sävehofs hemsida och fortsätter:

– De har också mer rutin än vad vi har. Med en medelålder uppemot kanske 30 år är de bra mycket äldre än oss, vår ligger snarare vid 20.

Dagens match mellan lagen är den första i ett dubbelmöte, där returen spelas i Rumänien den 3 september. Vinnaren av de två matcherna går vidare till kvalrunda 2, medan förlorarna är utslagna. Efter kvalrunda 2 startar gruppspelet, och det är dit Sävehof vill – till att börja med.

Michael Appelgren menar att det kan vara tufft att spela på rumänernas hemmaplan, men att chanserna till vinst absolut finns där med. Idag är det dock fokus på vinst, och inte på returmötet.

– Vi har alla chanser att vinna på bortaplan också, så om vi ska jaga något resultat på hemmaplan så tror jag att vi är farligt ute. Vi måste bara spela på och inte fundera på vad det står på tavlan, för då kommer det nog bara knyta sig.

Den unga talangen från Färöarna, Elias Ellefsen á Skipagötu, är redo för tuffa matcher ute i Europa och påpekar att dagens match är viktig för Sävehof.

– Det är jätteviktigt för oss. Vi vill gärna vara med i gruppspelet i år igen och det är dit vi ska försöka ta oss nu, det är vår målsättning, säger Elias Ellefsen á Skipagötu till Sävehofs hemsida.

Förra året nådde Sävehof åttondelsfinal i Europa League, och var nära på att ta sig vidare till kvartfinalen. Kan det räcka ännu längre i år? Ikväll får vi i alla fall en fingervisning på var laget står internationellt.

Dagens matcher i Europa League: 

12:30 Cuenca – Bjerringbro/Silkeborg

17:30 Sävehof – Potaissa Turda