Protesten avslogs – straffläggningen i Ryssland skapar problem

Förlängningsfiaskot mellan FH och St. Petersburg landade i en straffläggning som islänningarna protesterade mot. EHF har nu avslagit protesten och nu följer en logistiskt och adminstrativ utmaning.

Den uppmärksammade matchen i EHF-cupen mellan FH och St. Petersburg har väl ingen missat. Mötet slutade oavgjort, matchen avgjordes felaktigt i förlängning och ryssarna lämnade in protest om omspel.

St. Petersburg fick rätt och EHF meddelade den 18 oktober att straffläggning skulle avgöra dubbelmötet i den andra kvalrundan. Då var det islänningarna som protesterade och i förra veckan meddelade EHF sitt beslut: protesten avslås.

Nu är det en logistisk mardröm för lagen. Kvalrunda 3 spelas den 18-19 november och innan dess behöver alltså straffläggningen genomföras i St. Petersburg. Handbollskanalen har varit i kontakt med FH och de meddelar att ett datum inte är spikat vilket gör situationen svettig. Islänningarna behöver visum för att komma in i Ryssland och det skaffas sällan fram i en handvändning.

Det hela ställer också till det för kommande motståndare i den tredje kvalrundan: TATRAN Presov. Det slovakiska mästarlaget behöver på kort tid arrangera en resa till antingen Reykjavik eller St. Petersburg. Ju längre det drar ut på tiden, desto större risk att det både blir dyrare eller rent av inte finns några biljetter kvar.