Montpellier illa ute i European League

Lucas Pellas, Sverige och Montpellier HB. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Det fanns jämna matcher och mer uttalade vinnare och förlorare i de första åttondelarna i European League. Valter Chrintz höjde kantfarten så att Füchse Berlin bekvämt rann ifrån. Montpellier HB får däremot fundera på förändringar efter oväntat oavgjort med hemmafördel.

Valter Chrintz och lagkamraterna i Berlin besökte Fivers i Schweiz med en hög effektivitet i målskyttet. Förvisso hyfsat jämnt i paus men bortalaget var mäktigt en liknande urladdning i andra halvlek medan Fivers fick attackerna avbrutna.

Åtta plusmål inför hemmareturen var tisdagens största segermarginal, tangerat av SC Magdeburg insats mot Pelister. Rhein-Neckar Löwen fullbordade den tyska trippeln men fick slita mer för att hålla tillbaka RK Nexe i Kroatien.

Jerry Tollbring hade en sprakande kväll med sju mål och var i högsta grad med om en vändningen och den starka slutspurten.

Montpellier HB kontra Kadetten Schaffhausen ger på pappret klar hemmatriumf nio gånger av tio. Det tionde tillfället uppenbarade sig med rappt skytte och kontroll på tempot från det schweiziska topplaget. Fredric Pettersson, Lucas Pellas och kompani räddade sig till en pinne men behöver alltså ta hem bortamötet nästa vecka för att nå kvartsfinal.

European League, åttondelsfinal 1:2
Chekhovskie Medvedi–Nimes 30–25 (13–15)
GOG–CSKA Moskva 33–31 (18–15)
GOG: Oscar Bergendahl 2.
Montpellier HB–Kadetten Schaffhausen 27–27 (15–13)
Montpellier: Lucas Pellas 1.
RK Nexe–Rhein-Neckar Löwen 25–27 (14–13)
RNL: Jerry Tollbring 7, Albin Lagergren 1.
Fivers–Füchse Berlin 27–35 (15–17)
Berlin: Valter Chrintz 6.
Pelister–SC Magdeburg 24–32 (9–15)
Sporting Lissabon–Wisla Plock 25–29 (15–15)