Mikael Franzén: ”Den här försäsongen är viktigare än de tidigare”

Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Wild Card till EHF-cupen har fått Alingsås HK och Mikael Franzén att skruva på försäsongsplanerna. Den fysiska biten ska vara klar tidigare än vanligt, spelet bör sitta i förtid. Allt för att klara av Gorenje Velenje i september.

Klubbens hemsida har pratat med Franzén under den pågående uppstartshelgen.

– Vi rivstartar dels genom att göra tester men också att helt enkelt komma igång och sätta nivå direkt i träning, både gym och handbollsmässigt. Vi ska också vara klara med en hel del teori och ha en bra grund att stå på för allt vad gäller det handbollstaktiska och målsättning, säger han och berättar om det ändrade upplägget för att möta det slovenska laget på lika villkor i den tidiga säsongstarten.

Gorenje Velenje slutade femma i SEHA-ligan i våras och var en av de tuffaste motståndarna Alingsås kunde få i den första kvalomgången av EHF-cupen.

– Vi får helt enkelt stuva om lite och försöka släppa på tung träning tidigare. Det innebär också att vi har fått tänka om med att sätta spel, det gäller för oss att bli klara med det lite tidigare än vanligt men det känns bara och mer inspirerande att den här försäsongen är viktigare än de tidigare. Vi behöver verkligen vara på topp redan i början av september för att slå en sådan kvalificerad motståndare över två matcher, säger Franzén till hemsidan.

Alingsås HK i augusti/september
9 augusti första träningsmatchen mot IF Hallby HK i Estrad Alingsås
…1/2 september Gorenje Velenje (h) i EHF-cupen kvalomgång ett, retur påföljande helg.
7 september Eskilstuna Guif (b) i Handbollsligan, matchen flyttas troligen på grund av Europaspelet.

LÄNK: Elitlaget samlat efter semestern