Matchens tre stjärnor: IFK Kristianstad–SC Magdeburg

Espen Christensen. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

IFK Kristianstad gjorde absolut inte bort sig i den första European League-kvartsfinalen mot SC Magdeburg, men den tyska storklubben var helt enkelt för bra och vann med 34–28. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor –  Omar Ingi Magnusson

Planens klart bästa aktör. Islänningen har varit otroligt bra hela säsongen och hade stundtals julafton mot IFK Kristianstad. Makalöst spelskicklig och en förmåga att alltid ta rätt beslut i rätt läge. Tolv mål på 15 skott blev det i kvällens match för Magnusson.

Två stjärnor – Jannick Green

Inte på något sätt en bländande insats av den danske landslagsmålvakten och därför var räddningsprocenten inte så hög som den kan vara. Green gjorde inte supermånga räddningar, men dansken räddade i rätt lägen och blev därmed en av matchvinnarna för SC Magdeburg.

En stjärna – Espen Christensen

Fredrik Petersen gjorde en riktigt bra halvlek på vänstersex, men spelade nästan inte alls i den andra halvleken. Espen Christensen däremot spelade hela matchen och var under perioder spelaren som höll IFK Kristianstad kvar i matchen. En klasspelare som visade varför han har spelat på den högsta nivån under många år.