Malmö utan chans mot Füchse Berlin

Anton Blickhammar. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Hur mycket skiljer mellan ett stjärnlag i Bundesliga och det bästa Handbollsligan har att erbjuda? För utmanarnas skull, förhoppningsvis mindre än de sex-sju bollar som HK Malmö lade bort redan tidigt mot Füchse Berlin.

– De är ett bättre lag, men det går inte att komma undan att de får springa ifrån oss första 20, sade Anton Blickhammar när han smälte 27–34-förlusten.

– Vi har lite för stor respekt i vissa lägen, fortsatte en av Malmös bättre spelare.

Om det var höstens match drog en illasinnad vind in i Baltiska Hallen. Malmö var med vid 3–4, alls inte sedan gästerna erövrat högersidan genom Michael Müller och Hans Lindberg och fått upp 3–9 på tavlan.

Dejan Milosavljev plockade pressade avslut och hemmalaget fick en obekväm sits. Både med tanke på att rädda sig för dagen och att hålla liv i dubbelmötet.

– De har låga, stora treor, vill ha in oss i mitten och vi går in i det, sade Blickhammar om rävarnas sluga taktik.

– Sen får de kontringar på det och det blir tungt för oss.  

Hur var uppladdningen – ni hade två matcher tidigare i veckan och spelade senast torsdag kväll?

– Vi har ju fokuserat på den här matchen samtidigt som de andra och gått runt på folk. Vi var inte slitna men det är klart att det blir tajt med bara en dag emellan.

Hur som helst avgjorde favoriten enkelt – lite för tidigt för att klasskillnaden skulle landa rätt i Malmölägret.

Blickhammar och Hampus Olsson svarade upp i lagets starkaste period, när 11–20 blev 17–21 i början av andra halvlek. Det räckte för att få Berlin till omstart efter timeout.

– Vi trycker upp bollen, vågar skjuta utifrån och gör två-tre bra satsningar på rad istället för bara en som i första.

När Silvio Heinevetter tog över mellan stolparna var bortalaget var snart åter i gängorna och tillät bara ett måls förlust – i andra halvlek.

– Två bra målvakter och bra försvar, det kommer man långt på. Och de har två-tre bra spelare på de flesta positioner, sade Blickhammar sedan Malmö vunnit spelet efter paus med 16—15.

Sett till hela matchen var man sju odiskutabla bollar från motståndarna.

– Vi får försöka vinna matchen där nere, kanske om de slappnar av lite för mycket. Vi har många unga spelare och det är en läropeng för oss alla. Men vi vill fortsätta spela i Europa och ger inte upp, sade sjumålsskytten till sist.

EHF-cupen, kvalomgång 3 (1:2)
HK Malmö–Füchse Berlin 27–34 (11–19)

Malmö: Hampus Olsson 9, Anton Blickhammar 7, Magnus Persson 3, Tim Hilding 2, Daniel Ekman 2, Filip Berentsen 2, Simon Nyberg & Kassem Awad båda 1.
Berlin: Hans Lindberg 9, Michael Müller 5, Jacob Holm 4, Johan Koch 4, Mijajlo Marsenic 3, Kevin Struck 3, Marko Kopljar 2, Paul Drux 2, Frederik Simak & Tim Matthes båda 1.
Returen spelas den 24 november (16.00) i Berlin.