Füchse Berlin fick kämpa för att besegra LUGI

LUGI stretade emot bra mot storklubben Füchse Berlin men tyskarna vann ändå med 32–27 (16–12). Mattias Zahrisson var imponerad av Lundalaget.

– Vi var ganska chockade inledningsvis. Att det blev som det blev var en blandning av att vi inte spelar bra för tillfället, har en del skador och saknar en playmaker i laget, sa Mattias Zachrisson till Sydsvenskan.

LUGI började riktigt starkt, framförallt i försvarsspelet, och bortalaget lyckades endast göra sex mål under de första 20 minuterna. LUGI hade faktiskt ledning med sex mål innan det tyska storlaget började komma igång.

Zachrisson byttes in som högernia och rörde om i grytan.

– Tittar man på trupperna så ska det inte vara så jämnt, men svenska lag gillar att springa mycket och det är inget för oss. Vi ska vara glada att de inte ledde med sju eller åtta mål i paus.

Till slut vann ändå Füchse Berlin rätt enkelt och nu har LUGI två förluster på två matcher i EHF-cupen.

– De ska ha all heder och gjorde det sjukt bra idag. Jag tror att alla vi vårt lag blev överraskade utom jag för jag vet att svenska lag chockat tidigare, avslutade Mattias Zachrisson.