Lottat och klart i EHF-cupens gruppspel

Albin Lagergren, SC Magdeburg. Foto: Ingrid Anderson-Jensen

Med tanke på uppslutningen och deltagarnas kompetens blir EHF-cupen en riktigt attraktiv titel till våren. Bundesligalagen bullar upp för stark tysk närvaro under finalhelgen i Berlin. Det saknas knappast utmanare från Frankrike, Spanien och övriga Europa.

För närvarande är 16 lag kvar i leken, utgångspunkt när EHF lottade gruppspelet som är nästa fas i den näst bästa Europacupen.

Utfallet gör att det vattnas i munnen. För vem vill missa när Albin Lagergren och Daniel Pettersson i SC Magdeburg tar sig an storheter som HBC Nantes och Manolo Cadenas-ledda Ademar Leon?

Malmös övermän i Füchse Berlin har en liten gräddfil som finalarrangör, men måste fortfarande bli tvåa eller bättre i konkurrens med Pauc och fartfyllda spanska La Rioja för att gå vidare från gruppen.

Cuenca med försvarsregenten Patrik Lindblad får två tuffa möten med Rhein-Neckar Löwen,  avancemanget lär avgöras mot franska ligatvåan Nimes och TTH Holstebro.

Gruppspelet startar upp i februari och tar sex helger i anspråk. Kvartsfinaler följer, Final Four går av stapeln 23–24 maj.

Lottningen i sin helhet:
Källa: Eurohandball.com
Grupp A
MT Melsungen (Tyskland)
Bjerringbro-Silkeborg (Danmark)
KPR Gwardia Opole (Polen)
SL Benfica (Portugal)
Grupp B
Rhein-Neckar Löwen (Tyskland)
Cuenca (Spanien)
USAM Nimes Gard (Frankrike)
TTH Holstebro (Danmark)
Grupp C
SC Magdeburg (Tyskland)
HBC Nantes (Frankrike)
RK Gorenje Velenje (Slovenien)
Abanca Ademar Leon (Spanien)
Grupp D
PAUC Handball (Frankrike)
Tatabanya KC (Ungern)
Füchse Berlin (Tyskland)
BM La Rioja (Spanien)