Kristianstad direkt vidare i Europaspelet

Kristianstads tränare Ljubomir Vranjes. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261

Olika restriktioner i olika länder under coronapandemin påverkar möjligheten att arrangera EC-spel enligt planen. IFK Kristianstad hade en norsk motståndare på sin lott i European League men avancerar efter klart besked från EHF.

Det är ØIF Arendal och Haslum HK som drabbas värst av beslutet.

”Trots stora ansträngningar av klubbarna måste vi till slut meddela att det ingår att genomför att hitta lösningar har vi kommit fram till att det inte går att genomföra matcherna utan en för tung börda på Arendal och Haslum, inklusive karantän för hela laget”, skriver EHF på sin hemsida.

Bakgrunden är restriktionerna i Norge som också placerar de inhemska klubbarna i karantän om de skulle återvända hem från en match på neutral plan.

Matcherna skulle ägt rum två helger i månadsskiftet augusti och september. Arendal och Haslum blir alltså utslagna, medan Kristianstad och polska Azoty-Pulawy går vidare ett steg.

Nästa kvalomgång för de orangeas del är schemalagd till slutet av september. Dessförinnan ska Kristianstad komma igång i Handbollsligan och leta tillgängliga motståndare för en plötsligt planerad träningsmatch.

– Vi tittar på möjligheterna att få in åtminstone en träningsmatch till, men det har varit så mycket kring det här med Arendal nu att vi inte har hunnit titta fullt ut på det. Men jag har pratat med vår tränarduo och de vill gärna ha en träningsmatch till. Vi behöver en till, annars har vi bara haft två matcher, säger sportchefen Jesper Larsson till Kristianstadsbladet.