IFK Kristianstad vidare i Europa trots förlust

Kristianstads Johan Nilsson under handbollsmatchen i European League mellan IFK Kristianstad och Sporting CB den 24 november 2020 i Kristianstad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

IFK Kristianstad är vidare till slutspel i European League trots uddamålsförlust mot Sporting Lissabon. Detta då Nimes redan hade gjort jobbet mot Dinamo Bukarest. För Alingsås gick det tyngre när de föll mot Magdeburg med 15 bollar.

Efter att ha vunnit fyra raka matcher kom igår IFK Kristanstads andra raka förlust, efter missräkningen mot Sävehof senast, när de orangea åkte för att möta Sporting Lissabon i European League. Men gårdagens förlust bedövades av att svenskarna redan var klara för avancemang.

EHFTV: Höjdpunkter från Sporting Lissabon – IFK Kristianstad

EHFTV: Höjdpunkter från SC Magdeburg – Alingsås HK

Dinamo Bukarest behövde vinna sin tidiga match mot franska Nimes för att kunna nå ifatt Kristianstad. Så blev det inte då Nimes vann med 32-29. Därmed kan inte rumänerna komma ifatt i tabellen med två matcher kvar att spela och Kristianstad är vidare till slutspel.

Kristianstad hade även häng på Sporting Lissabon i gårdagens möte, där Sporting tog kontroll med en femmålsledning i slutet av första halvlek. Ledningen höll sig till drygt mitten av den andra halvleken då IFK hittade kvitteringen fram till 22-22.

Därifrån stod matchen och vägde men när Teitur Einarsson brände en straff i underläge 24-25 drog Lissabon ifrån en sista gång och kunde till slut vinna med 27-26.

För Alingsås, som är drabbat av rejält manfall, åkte man för att möta Magdeburg. Utan mycket att spela för så föll svenskarna stort när tyskarna växlade upp och kunde vinna med 36-21.