Göppingen och Saint-Raphael vidare i EHF-cupen

Saint Raphael. Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

De två sista platserna till Final Four i Magdeburg 19-20 maj kneps igår av Göppingen och Saint-Raphael. Vi sammanfattar matcherna.

Göppingen vann det första mötet med tre mål mot Chambery. Göppingen hade en riktigt bra första halvlek och Cahmbery fick det svårt att hänga med. I den andra halvleken visade Göppingen att de hade en högre nivå på sitt spel. Trots att Chambery vid några tillfällen var nära på att kvittera så släppte Göppingen aldrig ledningen. Matchen slutade med vinst för hemmalaget och detta betyder att Göppingen är vidare till Final Four i Magdeburg.

Frisch Auf Göppingen – Chambery Savoie 31-27 (18-13)

I det första mötet mellan Granollers och Saint-Raphael så vann Saint-Raphael med 14 mål. Granollers hade därför riktigt stor press på sig innan gårdagens match. Under den första halvleken såg det inte så ljust ut för hemmalaget Granollers. Saint Raphael tog snabbt upp ledningen i matchen. Sen kom Granollers ikapp och halvleken fortsatte jämn. Den första halvleken slutade 16-15.

I den andra halvleken la Granollers in en högre växel och lyckades att dra ifrån Saint-Raphael rejält. Bortalaget var nära på att tappa biljetten till Final Four i Magdeburg. Tyvärr räckte hemmalagets vinst med 10 mål inte hela vägen och Saint-Raphael knep en plats till Final Four.

Fraikin BM. Granollers – Saint-Raphael Var Handball 40-30 (16-15)

De lag som är vidare till Final Four i Magdeburg 19-20 maj är Füchse Berlin, Magdeburg, Göppingen och Saint-Raphael.