Füchse Berlin vidare till final efter vinst mot Göppingen

Hans Lindberg, Füchse Berlin. Foto: Heiko Voigt, http://www.foto-laechler.de

Dagens andra semifinal i herrarnas EHF-cup spelades mellan Frisch Auf Göppingen och Füchse Berlin. Även denna semifinal var otroligt jämn. Füchse Berlin vann matchen och är vidare till final i Final 4.

Den andra semifinalen i herrarnas EHF-cup spelades idag mellan Frisch Auf Göppingen och Füchse Berlin. Att det skulle bli en jämn match hade nog de flesta väntat sig. Den första halvleken inleddes med att Göppingen hade ett stabilare grepp om matchen. De utnyttjade att Füchse Berlin slarvade mycket. Füchse Berlin hade en tuff inledning där de inte spelade som ett lag.

Göppingen fortsatte att hålla i sin ledning. Det var inte förrän det återstod två minuter av den första halvleken som Füchse Berlin kom ikapp. Nu var det istället Göppingen som slarvade. Den första halvleken slutade lika, 13-13.

I den andra halvleken fortsatte Füchse Berlin att spela bra. Göppingen hade det fortsatt tufft framåt och slarvade mycket. Berlin gick upp i ledningen och lyckades komma upp i en tvåmålsledning. Cirka 10 minuter in i halvleken skärpte Göppingen till sig och kom ikapp. Ställningen var återigen lika.

16 minuter in i den andra halvleken tog Füchse Berlin ännu en gång upp en tvåmålsledning i matchen. Några minuter senare var Göppingen ikapp igen. Füchse Berlin lade i en extra växel och lyckades komma upp i en tremålsledning när det återstod knappt en minut av matchen.

Füchse Berlin vann matchen med tre mål och är vidare till final i EHF-cupens Final 4 där de imorgon möter Saint-Raphael. Bronsmatchen spelas mellan Frisch Auf Göppingen och SC Magdeburg.

Frisch Auf Göppingen – Füchse Berlin 24-27 (13-13)