Füchse Berlin tog hem guldet i EHF-cupen

Mattias Zachrisson och Fuchse Berlin är finalklara. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Idag spelades finalen i EHF-cupens Final 4 mellan Saint-Raphael Var Handball och Füchse Berlin. Saint-Raphael inledde starkt men efter ett tag vände Füchse Berlin på matchen. Trots att Saint-Raphael var nära flera gånger att komma ikapp så tog Füchse Berlin hem guldet i EHF-cupen. Mattias Zachrisson gjorde 9 mål i matchen!

Füchse Berlin fick en riktigt tuff start i finalmatchen mot Saint-Raphael. Sex minuter in i matchen ledde Saint-Raphael med 3-0. Det var inte förrän efter sju minuter som Füchse Berlin lyckades att göra sitt första mål. Det såg ett tag ut som att det skulle bli en enkel match för Saint-Raphael, men nio minuter in i matchen var resultatet lika.

Füchse Berlin lyckades att vända på matchen och tog upp ledningen. Båda lagens målvakter gjorde en jättebra insats i matchen och räddade många frilägen. Nu var det istället Saint-Raphaels tur att ha det tufft. Füchse Berlin började sakta men säkert att bygga upp sin ledning. 20 minuter in i halvleken ledde de med fyra mål. Efter detta skärpte Saint-Raphael till sig och lyckades nästan att komma ikapp innan halvtid. Den första halvleken slutade 13-14.

Den andra halvleken startade med två snabba mål av Füchse Berlin. Sju minuter in i halvleken hade Saint-Raphael bara lyckats göra ett mål. Füchse Berlins ledning utökades till fem mål.

Emellanåt var Füchse Berlin lite svajigt och detta ledde till att Saint-Raphael kunde utmana. Füchse Berlins målvakt Silvio Heinevetter gjorde väldigt många fantastiska räddningar vilket gjorde att Saint-Raphael ibland fick det svårt att få in bollen i mål.

När det återstod två minuter av matchen var ställningen 25-26. Detta efter att Füchse Berlin slarvat och dragit på sig utvisning. Füchse Berlin som hade haft ledningen under hela den andra halvleken var farligt nära på att tappa matchen. Men de tog sig i kragen och gjorde ytterligare två mål. Füchse Berlin tog hem guldet i EHF-cupen!

Svensken Mattias Zachrisson gjorde en riktigt bra match både framåt och bakåt! Totalt gjorde han 9 mål i matchen!

Saint-Raphael Var Handball – Füchse Berlin 25-28 (13-14)