Fall framåt för Kristianstad – som föll mot Nantes

IFK Kristianstads spelare deppar. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

IFK Kristianstad var i stort poängbehov. Men trots en stark spelmässig insats fick man se sig besegrade av franska Nantes med 27–31 och nu är chansen till avancemang minimal. 

När lottningen till European League presenterades stod det klart att de svenska mästarna skulle behöva maxprestera för att ha en chans till avancemang.

I de två inledande gruppspelsmatcherna blev det dock förlust mot Rhein-Neckar Löwen och Benfica. Således var Stian Tönnesens manskap i stort poängbehov när det franska storlaget Nantes kom på besök i Kristianstad Arena.

Då började det också bra för skåningarna. Hemmaspelarna fick bra träff i försvarsspelet och sprang ifrån till en tidig 10–5-ledning. Men därefter kom fransmännen tillbaka in i matchen och i halvtid hade Nantes vänt och var i ledning med 19–17.

Räckte inte hela vägen

I den andra halvleken var det nog många som trodde att Nantes skulle springa ifrån och vinna komfortabelt. Men IFK-spelarna visade prov på karaktär och i matchens avslutande minuter var ställningen 26–26, efter en stark upphämtning.

Men IFK Kristianstad har haft en motig start på säsongen och det märks ofta när matcher ska avgöras och så även i denna match.

Nantes förvandlade 26–26 till bortaledning med 30–26. Ett ryck som avgjorde matchen och innebär att Kristianstad står kvar på noll poäng efter tre spelade matcher och nu ska det väldigt mycket till för att bli något avancemang.

European League 14 November:

IFK Kristianstad–HBC Nantes 27–31 (17–19)