EC: William Bogojevic imponerade i debuten för Bjerringbro-Silkeborg

Foto: Bjerringbro-Silkeborg

Den första kvalomgången hade sparat en riktig batalj till sist. Danska Bjerringbro-Silkeborg var på spelhumör och knäckte MT Melsungen i en spännande maktdemonstration. Extra plus till William Bogojevic som kom till sin rätt med sju mål i vinnarlaget.

Det var andra gången på ett halvår som BSH besegrade Melsungen i en hemmamatch. I våras var båda lagen mitt uppe i säsong. I det tidiga höstmötet led gästerna mest, säsongen i Bundesliga är mer än en månad bort och Melsungen kunde knappast vara på topp i nuvarande form.

Svensklaget BSH behövde dock inte be om ursäkt för triumfen. Johan Sjöstrand öppnade starkt och skaffade sig ett övertag på skyttarna från sin tidigare klubb. Bogojevic krutade på och hade långa stunder huvudrollen i dramat.

I början av andra halvlek fick nyförvärvet från Sävehof en tackling, syndaren Julius Kühn såg rött och vips hade Sjöstrand ett anfallshot mindre att oroa sig för i Melsungen.

Bortalaget forcerade bra i perioder, framförallt när Lasse Mikkelsen kom till med något av sina elva mål.

Slutfasen handlade dock mest om BSH:s segermarginal, 28–27 blev 31–27. I det minsta en rimlig utgångspunkt inför returen i nästa vecka.

European League, kvalomgång 1 (1:2)
Bjerringbro-Silkeborg–MT Melsungen 31–27
Os Belenenses–Trimo Trebnje 23–28
Metalurg–Spavca Vinkovci 35–28
Kriens-Luzern–Dubrava 29–27
Dobrogea Sud Constanta–Victor 26–18
Potaissa Turda–Gomel 24–26
SKA Minsk–CSKA Moskva 25–25
Benfica–Fivers 28–26
Skjern–Malmö 27–26
Gyöngyös–Butel Skopje 34–21

European League, kvalomgång 1 (2:2)
Butel Skopje–Gyöngyös 25–24
Gyöngyös vidare med 58–46 sammanlagt.