Bundesligatvåan väntar för IFK Kristianstad

Adam Nyfjäll, IFK Kristianstad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Precis som väntat tog sig IFK Kristianstad vidare till kvartsfinal i European League, detta efter dubbla segrar mot Ademar Leon. I kvartsfinalen väntar betydligt tuffare motstånd i form av tyska ligatvåan SC Magdeburg.

Efter krossen i den första åttondelsfinalen mot Ademar Leon blev returen (som även del spelades i Kristianstad) mer av en transportsträcka. IFK, bortalag men på hemmaplan, bevakade på ett bra sätt och kunde vinna med 34–31.

I kvartsfinal väntar en betydligt tuffare motståndare i form av SC Magdeburg. Den tyska storklubben, med bland andra Daniel Pettersson, Tobias Thulin och IFK-bekantingen Christian O’Sullivan i laget, hade inga problem med att städa av Eurofarm Pelister i sin åttondelsfinal.

Och visst kommer det att bli en utmaning för IFK att ta sig vidare till Final Four. Magdeburg är tvåa i Bundesliga, före lag som THW Kiel och Rhein-Neckar Löwen. Visserligen har såväl Kiel som RNL färre matcher spelade, men Magdeburg är ett stabilt topplag i Bundesliga säsong efter säsong.

Så här ser kvartsfinalerna ut:

Chekhovskie Medvedi – Rhein-Neckar Löwen
GOG – Wisla Plock
IFK Kristianstad – SC Magdeburg
Montpellier – Füchse Berlin

Med andra ord är det svenska spelare inblandade i samtliga kvartsfinaler. Det skulle kunna bli ett Final Four med svenska spelare i samtliga lag. Kvartsfinalspelet drar igång den 13 april.