Magisk avslutning när Alingsås tämjde Magdeburg

Alingsåsjubel. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Ena sekunden oinspirerad förlust i hemmaligan. Nästa stund tog sig Alingsås ton mot högoktaniga Bundesligalaget SC Magdeburg. Inte nog med det, sista målet borrade sig in i nätet i slutsekunderna och förkunnade 30–29.

Starten som mynnade ut i knapp pausledning var imponerande nog. Moralen och samspelet när Alingsås svarade på Magdeburgs pressade uppryckning genom att ta ledningen med tre mål på nytt var en nivå man sällan sett AHK ha tillsammans.

Allra sist ville de blåa aktörerna i det förbenat folktomma Estrad skriva om klubbhistorien, En taktisk bom och målvaktsräddning på gästernas planhalva allra först i matchminut 60 förvisso. Magdeburg stod för ett ännu grövre misstag när stjärnlaget inte spelade på klockan och slängde iväg ett avslut.

Anton Hagvall räddade, Alingsås satte igång en omställning och Samuel Lindberg fick chansen långt, långt ner på högerkanten. Matchvinnaren vinklade till och tog bollen mot det bortre krysset.

– Det var ganska skönt när Samuel satte dit den bollen kan jag säga. Jag tycker vi gjorde det jättebra. Vi hanterade det bra. Vi hade snackat om att njuta men inte ha för stor respekt för motståndet, sade Mikael Franzén till klubbens hemsida.

Tränaren hade många starka spelare med sig i framgången. Andreas Lang nätade åtta gånger innan han skötte utspelet till Lindbergs succéavslut. Benjamin Helander pinnade på med traditionell Alingsåsfart och försvarslinjen höll emot Magdeburgs tunga pjäser.

Alla var där, hemmaspelarna alltså, med fullt fokus. En lysande seger och ett resultat som gav eko i Europa.

– Det är ett av de största lagen vi har mött. Det är ett stort lag i Europa så det klart att det är en stor skalp för oss. Ingen föll ur ramen och alla gjorde sitt bästa. Det räckte ikväll, sade Franzën till klubbens hemsida.

Alingsås HK–SC Magdeburg 30–29 (15–14)