Saint-Raphael avgjorde med bara sekunder kvar av matchen

Saint Raphael. Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Den första semifinalen i EHF-cupens Final 4 spelades mellan Saint-Raphael och Magdeburg. Saint-Raphael inledde mycket starkt men Magdeburg var snabbt ikapp. Matchen var otroligt jämn. Saint-Raphael lyckades att avgöra med bara sekunder kvar och spelar final imorgon.

Saint-Raphael och Magdeburg gjorde idag upp i den första semifinalen i herrarnas Final 4 i EHF-cupen. Saint-Raphael startade matchen riktigt starkt. Redan efter åtta minuter hade de lyckats få upp en tremålsledning efter att ha kontrat in två snabba mål. Magdeburg inledde matchen med bortslarvade bollar och tekniska fel. Det såg ett tag ut som att det skulle bli en enkel match för Saint-Raphael. Men efter cirka 16 minuter vände Magdeburg matchen och tog upp ledningen. Nu var det istället Saint-Raphaels tur att slarva bort flera anfall.

Saint-Raphael skärpte till sig. Matchen fortsatte sedan väldigt jämn och den första halvleken slutade 13 lika efter att Saint-Raphael lyckades göra ett snabbt mål innan signalen gick.

Den andra halvleken fortsatte väldigt jämn mellan lagen. Antingen ledde Saint-Raphael med ett mål eller så gjorde Magdeburg det. I denna halvlek var det dock Saint-Raphael som hade övertaget men de lyckades aldrig att få något större försprång.

Med endast sex minuter kvar av matchen lyckades Madgdeburg att komma ikapp efter att Saint-Raphael haft ett övertag. Ställningen var återigen lika och matchen fortsatte otroligt spännande. Med två minuter kvar gick Magdeburg upp i ledningen med ett mål. Med cirka 20 sekunder kvar av matchen lyckades Saint-Raphael att ta upp ledningen med ett mål. Magdeburg missade sin sista chans och detta betyder att Saint-Raphael är vidare till final i Final 4. Finalen och bronsmatchen spelas imorgon. Vilka lag som möts då avgörs i nästa semifinal som spelas redan klockan 17.00 idag.

Saint-Raphael Var Handball – SC Magdeburg 28-27 (13-13)