Svenska lagen lyckades inte vända – utslagna ur Europaspelet

Linn Hansson. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Under söndagen var H65 Höör och Önnered på jakt efter en biljett till European League. Men underlägen från de första mötena visade sig bli en övermäktig uppgift och nu är lagen utslagna ur Europaspelet.

H65 Höör stod inför en riktig David mot Goliat-utmaning inför dubbelmötet med norska Storhamar. Det första mötet blev också en försmak på att Ola Månssons gäng inte riktigt är på samma nivå som sina motståndare.

Mötet i Norge slutade i förlust med klara 37–28 och det minimala hopp som fanns inför söndagens retur ”hemma” i Eslöv försvann snabbt.

Det var förvisso jämnare över 60 minuter, men norskorna hade hela tiden god kontroll på hemmalaget och kunde vinna returen med 36–32, vilket innebär att Storhamar kan boka in en European League-biljett.

För H65 Höör kan man gå på landslagsuppehåll med en bättre insats i ryggen. Bland ljusglimtarna fanns bland annat fjolårets succéspelare, Emma Jönsson, och stortalangen Emma Nuhanovic, som svarade för sex mål vardera mot toppklassigt motstånd.

Önnered räckte inte hela vägen

Desto jämnare var det i Önnereds dubbelmöte med rumänska Targu Jiu. I Önnereds ”hemmamöte” (spelades nere i Rumänien) blev det förlust med 27–29 under lördagen.

Således var det alltjämt match inför söndagens retur. Men Targu Jiu avgjorde matchen tidigt och i halvtid var hemmalaget i ledning med 15–8.

I den andra spelade gästerna upp sig, men man räckte inte hela vägen och föll till sist med 26–23, trots bland annat åtta mål av Linn Hansson – vilket gör att även Önnered är utslaget ur Europaspelet.

European League-kval:

H65 Höör–Storhamar 32–36 (15–20) (Storhamar vidare till European League-gruppspel).

Targu Jiu–Önnereds HK 26–23 (15–8) (Targu Jiu vidare till European League-gruppspel).